Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a stins în noaptea de Înviere A murit generalul de brigadă Adrian Soci fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești

ro

16 Apr, 2017 11:21 58109 Marime text
”Generalul nostru nu mai este. Generalul Adrian Soci a murit azi noapte. Dumnezeu să-l odihnească în pace şi lumină”, a postat acum câteva minute pe pagina sa de Facebook Dan Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști.

În ultima perioadă fusese internat la Spitalul Militar Central.
 
Generalul de brigadă Adrian Soci era din octombrie anul trecut împuternicit la comanda Diviziei 2 Infanterie Getica. 

Ca o coincidență la aceeași data a fost avansat, de la  gradul de general-maior — cu două stele a domnului general de brigadă — cu o steași șeful lui generalul Petrică Lucian Foca, actualul comandant al Brigăzii 2 Infenterie Getica.

A fost comandantul Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești din decembrie 2013, odată cu plecarea la pensie a generalului Vasile Hermeneanu.
 
Generalul Adrian Soci avea 52 de ani și participase la mai multe misiuni în teatrul de operațiuni din Afganistan.
A fost distins de-a lungul anilor și cu mai multe medalii printre care Virtutea militară în grad de cavaler, cu însemne pentru militari, în 2004, și cu Emblema de Onoare, în anul 2009.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 16 Apr, 2017 12:42 Inainte de a fi general A FOST OM. Rar vom mai intail un astfel de OM. Dumnezeu sa-l odihnesca in pace . Sincere condoleante familiei.