Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Generalul Adrian Soci condus pe ultimul drum. Sicriul înfăşurat cu tricolorul pe afetul de tun. Patru generali ultima gardă la sicriu

ro

20 Apr, 2017 11:01 22817 Marime text
Ieri, pe o vreme de toamnă-iarnă, la Drobeta Turnu Severin, a avut loc ceremonialul de înmormântare a generalului de brigadă Adrian Soci, fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizată Mărăşeşti şi împuterncitul locţiitor la comandă al Diviziei 2 Infanterie Getica.
 
Acesta a încetat din viaţă în noaptea de Înviere, după ce cu cu o săptămână în urmă, suferise un atac cerebral şi intrase în comă.

Adrian Soci a fost internat la Spitalul Militar Central, unde însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Avea doar 52 de ani şi o carieră militară de invidiat.

Trupul neînsufleţit al generalului a fost adus la o capelă privată din Drobeta Turnu Severin şi o gardă de onoare formată din patru militari a făcut de strajă zi şi noapte, scrie Adevărul.ro.
 
Potrivit aceleiaşi surse efectivele din garda de la sicriu au purtat ţinuta specifică misiunilor din Afganistan, iar pe mâneca stângă, deasupra cotului, banderola de doliu.
Tot ieri, comandantul gărzii la sicriu a organizat ultimul schimb de onoare format din patru generali ai Armatei Române. Pe capacul sicriului s-a fixat şapca şi drapelul României, iar sicriul a fost aşezat pe un afet de tun.
 
La tristul eveniment au mai participat generalul Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statul Major General împreună cu o delegaţie de ofiţeri, generalul de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, general-maior Petrică-Lucian Foca, comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica, generalul de brigadă Daniel Petrescu, comandantul Brigăzii 2 Infanterie Rovine Craiova, colonelul Laurenţiu Mandocescu, comandantul Centrului Militar Judeţean Mehedinţi şi mulţi alţii.

Cu o zi înainte, la Divizia 2 Infanterie Getica a s-a păstrat un moment de reculegere şi s-a organizat un serviciu religios de pomenire 
a generalului de brigadă Adrian Soci la Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Sursa foto: adevarul.ro şi facebook.com


Citeşte şi

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cotoia 20 Apr, 2017 17:36 BUNUL DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE !