Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România Liberă Cât pierde statul din distracţia în cluburile de lux din Mamaia

ro

26 Aug, 2014 12:40 1038 Marime text
Cluburile din Mamaia au fost centrul distracţiei de pe litoral în acest sezon estival. Mii de tineri au petrecut seară de seară în aceste localuri, asigurând încasări uriaşe pentru patroni. Nu acelaşi lucru se poate spune însă despre statul român. Oficial, aceste localuri sunt fie pe pierdere, fie nu-şi plătesc regulat datoriile la Finanţe.

Sticle de șampanie de peste 600 de lei bucata, whisky banal la prețuri de băutură de lux, chiar și sticlă de cola vândută clienților pe bani grei, astfel arată o noapte într-un club de fițe din stațiunea Mamaia. Evident, bon fiscal nu se emite decât la cerere, iar după ce petrecăreții sunt suficient de distrați, nimeni nu-și mai bate capul cu astfel de „nimicuri“.

„România liberă“ a calculat că, în medie, într-o seară, un astfel de club obține circa 40.000 de euro numai din biletul de intrare, pentru care „emite“ doar o brățară, ca semn că taxa a fost achitată, deși există o casă de marcat la dispoziție. În același timp, cluburi precum „Le Gaga“ sau „Ego“ raportează, mai mulţi ani la rând, la Ministerul Finanțelor, iar firma care administrează „Le Gaga“ a fost chiar în executare silită.

Citeşte mai mult pe www.romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii