Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezoluție privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și SUA

ro

02 Dec, 2015 07:50 1550 Marime text
Ambasada României în Statele Unite ale Americii anunță adoptarea de către Camera Reprezentanților SUA, la data de 1 decembrie 2015, a rezoluției prin care este celebrată împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii, informează Agerpres.
 
Rezoluția subliniază angajamentul pe care România îl are în cadrul NATO, precum și rolul cheie ca aliat în Alianța Nord Atlantică prin intermediul bazei Deveselu, un reper important al apărării împotriva rachetelor balistice, atât pentru Europa, cât și pentru Statele Unite. De asemenea, rezoluția evocă și importanța cooperării româno-americane la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.
 
Pe de altă parte, se evidențiază angajamentul României alături de comunitatea internațională în efortul de combatere a terorismului la nivel mondial, în Afganistan și Irak.
 
Această rezoluție face parte din seria demersurilor realizate de Ambasada României la Washington pentru a celebra împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii.
 
Sursa foto: Yin Bogu/Xinhua  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii