De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
07:59 27 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Regele pricomigdalelor - considerat cel mai bun cofetar din lume

ro

14 Jun, 2016 23:58 507 Marime text
Francezul Pierre Hermé a fost desemnat cel mai bun cofetar din lume în clasamentul "World's Best Restaurants". El și-a construit imperiul dulce pe pricomigdale, asociate cu arome inedite, mult apreciate de consumatori din Paris, Tokyo sau Dubai.
 
Urmaș a patru generații de brutari-cofetari alsacieni (estul Franței), cel pe care presa l-a numit "Picasso al patiseriei" sau "Dior al deserturilor" pentru creativitatea sa, deține 47 de unități în 12 țări. La 54 de ani și 40 de ani de carieră, Pierre Hermé are statuia sa de ceară în Muzeul Grévin din Paris, iar numele său figurează în dicționarul Larousse, potrivit AFP.
 
Deși cofetarul amator de artă și design propune bogate colecții de ciocolată, tarte și prăjituri mereu reînnoite, faima i-au adus-o îndeosebi pricomigdalele, fiecare bucată vânzându-se cu 2,10 euro. "Ceea ce m-a făcut să mă ocup de pricomigdale a fost că la începuturile mele nu erau făcute din mare lucru: cafea, ciocolată, vanilie. Mi-am spus atunci că acolo există un spațiu de creativitate de explorat", a declarat el, citat de AFP.
 
În anii 1980 s-a lansat în asocieri inventive de arome, "pentru a face gustul pricomigdalelor mai ludic", savoarea fiind cu atât mai bogată cu cât garnitura este mai generoasă, potrivit celui mai bun cofetar din lume. Pierre Hermé și-a fondat firma în 1997, alături de Charles Znaty, inaugurând primul spațiu în Japonia, înainte de Franța.
 
Printre asocierile de arome care se bucură de cel mai mare succes se numără pricomigdalele cu ulei de măsline și vanilie, Mogador (ciocolată cu lapte și fructul pasiunii) sau Ispahan, best seller cu zmeură, litchi și trandafir.
 
Hermé este adept al colaborărilor cu alți creatori, fie că este vorba de parfumierul Jean-Michel Duriez, fostul "nas" al Rochas, sau de artiști ca italianul Giuseppe Penone, a cărui operă i-a inspirat un butuc de Crăciun. În prezent, artistul francez Nicolas Buffe ilustrează ambalajele preparatelor sale cu universul său feeric, jumătate manga, jumătate baroc.
 
 
Foto: Pierre Hermé Paris / Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii