Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Refugiaţii, cazaţi în foste lagăre naziste?

ro

24 Sep, 2015 13:08 1903 Marime text
Se pare că autorităţile germane pregătesc un adăpost pentru refugiaţi în incinta fostului lagăr de exterminare nazist de la Dachau. Că lucrurile stau chiar aşa ne-o confirmă primarul din Dachau, Florian Hartmann, care a emis un comunicat în care admite că o anexă a fostului lagăr din sudul Germaniei va fi amenajată ca adăpost pentru persoanele fără locuinţă, inclusiv pentru refugiaţi.
Primarul a recunoscut că acea clădire "poartă povara istoriei, dar acum îi putem atribui un rol social util", dar şi-a motivat iniţiativa explicând că regiunea Dachau se confruntă cu o criză severă de locuinţe. Potrivit AFP, viitorii ocupanţi au fost descrişi de primar drept "cei mai slabi membri ai societăţii".
Conform publicaţiei elveţiene Tribune de Geneve, proiectul de la Dachau nu este singular în Germania. La începutul anului 2015, în zona lagărului de la Buchenwald (conceput după modelul celui de la Dachau), autorităţile locale au demarat un proiect pentru transformarea fostelor dependinţe ale lagărului în adăposturi pentru imigranţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii