Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE2. Skip Witunski, „Trebuie să ne adaptăm schimbării” Liga Navală a Statelor Unite, alături de RAJA la Centrul de Excelență Murfatlar (galerie foto)

ro

16 Aug, 2016 13:56 2244 Marime text
Astăzi, la Constanța, se desfășoară vizita oficială a reprezentanțiilor Ligii Navale a Statelor Unite (Navy League of the United States – NLUS). Președintele Național al US Navy League, Skip Witunski  conduce delegația.

Colaborarea dintre RAJA și Guvernul Statelor Unite, prin Agenția de comerț și Dezvoltare SUA, din cadrul Ambasadei Statelor Unite la București, a dus la implementarea unui proiect pilot SCADA pentru zona Cobadin, din județul Constanța.

Investiția valorează 2 milioane de euro, dintre care compania Motorola Solutions a contribuit cu un grant în valoare de 600.000 de euro, iar Guvernul SUA, cu o finanțare nerambursabilă de 1,2 milioane de euro.

Proiectul presupune controlul computerizat, de la distanță, a tuturor parametrilor legați de furnizarea de apă și servicii de canalizare în 25 de localități. De asemenea, specialiștii americani au deschis la Murfatlar, un Centru de Excelență pentru Operarea Sistemelor SCADA.

Tot azi, delegația Ligii Navale a Statelor Unite va efectua o vizită de lucru la Centrul de Excelență Motorola de la Murfatlar. Aici sunt pregătiți periodic specialiști pentru operarea sistemelor SCADA.

SCADĂ se referă la un centru de comandă care monitorizează şi controlează un întreg spaţiu de producţie. Cea mai mare parte a operaţiunilor se execută automat de către RTU - Unităţi Terminale Comandate la Distanţă (Remote Terminal Unit) sau de către PLC- Unităţi Logice de Control Programabile (Programmable Logic Controller), potrivit automatizri-scada.ro.


UPDATE 2, ora 15:40
”În cursul zilei de astăzi, ne-am întâlnit cu primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. În mod cert, ne dorim să ne raliem la programul de curățenie al municipiului, așa cum a fost prezentat el. De exemplu, în luna octombrie ne propunem să realizăm activități de ecologizare în parteneriat cu Primăria Constanța.”, a declarat președintele Consiliului Român al Ligii Navale, Teodor Patrichi.


UPDATE 1, ora 14.10
Președintele Național al US Navy League, Skip Witunski, a declarat că „este surprins plăcut de România, oamenii sunt foarte deschiși, cu zâmbetul pe față. România are potențial prin dezvoltarea zonei constrcțiilor.” Tot el mai precizează faptul că trebuie să ne adaptăm schimbării, care a devenit atât de necesară în zilele noastre. La conferință este prezent și președintele Consiliului Român al Ligii Navale, Teodor Patrichi.

Skip Witunski a mai spus că „se va îngrășa cu trei kilograme după vizita în România”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii