Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Muzeul Național al Marinei Române, gazda expoziției „Un secol de culoare”, prilejuită de cei 95 de ani de la înființarea Ligii Navale Române (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

31 Oct, 2023 12:10 998 Marime text


Astăzi, 31 octombrie 2023, de la ora 10:00, la Muzeul Național al Marinei Române, în sala „Clio”, a avut loc vernisajul expoziției „Un secol de culoare”.
 
Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 95 de ani de la înființarea Ligii Navale Române.
 
Conform Ligii Navale Române, expoziția este deschisă publicului în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie 2023, între orele 09:00 – 16:00, iar intrarea este liberă.
 
Curatorul expoziției a fost Vergil Cojocaru – Cover, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, membru al Uniunii Ziariștilor din România și vicepreședinte al Ligii Navale Române, filiala București.


 
Acesta a spus în cadrul evenimentului:
 
„De 15 – 20 de ani sunt chemat la astfel de expoziții. Am prezentat și lansat peste 90 de artiști plastici în enciclopedii”.
 
Cuvântul de deschidere i-a aparținut directorului Muzeului Național al Marinei Române, Marius – Laurențiu Rohart.


 
„Suntem deosebiți de onorați să găzduim acest eveniment prilejuit de împlinirea a 95 de ani de la înființarea Ligii Navale Române. Văd în lucrări speranță, o stare de bine și mă relaxez când văd aceste tablouri”, a declarat Marius – Laurențiu Rohart.
 
Lângă director s-au aflat Constantin Rusu – președintele filialei București LNR, Aurel Constantin – președintele filialei Constanța LNR și Victor Gâdiuță – președintele filialei Mangalia LNR.
 
Cel din urmă a zis:
 
„Adresez sincere mulțumiri tuturor expozanților și domnului director al MNMR pentru buna organizare. Le mulțumesc și colegilor mei pentru avântul pe care l-au avut față de organizarea evenimentului. Aceste picturi încântă privirea. Activitățile privind aniversarea înființării LNR vor avea continuitate și la București și Mangalia pentru a oglindi activitatea ligii în ansamblu”.
 
Picturile de pe simeze au fost expuse de membrii cercurilor de arte plastice de la filialele București, Constanța și Mangalia ale Ligii Navale Române. Cel mai tânăr expozant a fost Robert Niculae, un băiat de 13 ani, pictor al unui tablou ce înfățișează Cazinoul din Constanța.
 
La finalul evenimentului au fost înmânate diplome participanților.
 
Citește și:
Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române deschide a 27-a ediție a Conferinței Naționale "Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație” (FOTO+VIDEO)



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii