Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Navală Română „Ziua apelor”, la Mangalia, județul Constanța

ro

26 May, 2024 15:59 857 Marime text
 
  • Liga Navală Română, Filiala Mangalia, organizează anual, începând cu anul 2006, într-una din zilele de sâmbătă, din prima jumătate a lunii iunie, „Ziua Apelor", pe plaja din Mangalia, județul Constanța.

La evenimentul care va începe pe data de 1 iunie 2024, de la ora 10.00, sunt invitaţi marinari, elevi de la instituţiile de învăţământ din Municipiul Mangalia şi din localităţile din împrejurimi, cetăţeni ai oraşului şi turişti.

Prin organizarea acestei activităţi se urmăreşte promovarea culturii, obiceiurilor şi tradiţiilor marinăreşti, precum şi atragerea tinerilor spre meseria de marinar şi a altor meserii care au legătură cu apele (marinari, constructori navali, lucrători portuari, pescari, etc.), potrivit unui comunicat al Ligii Navale Române.

Cu prilejul acestei sărbătoriri se vor organiza concursuri marinăreşti şi sportive.

Programul va cuprinde sfinţirea unei ancore de flori şi aruncarea acesteia în mare în memoria celor care şi-au găsit sfârşitul pe ape, cuvântul de deschidere al preşedintelui LNR - filiala Mangalia, contraamiral de flotilă în rezervă Victor Gîdiuţă, întreceri sportive cu specific marinăresc: tras la parâmă, aruncarea bandulei, fuga în sac, fuga cu oul în lingură, concursuri sportive: traseu cu obstacole, cros, şah, expoziţie şi atelier de matelotaj, acţiuni de igienizare a plajei pe care se desfăşoară concursurile.


Liga Navală Română, Filiala Mangalia este o asociaţie nonprofit, apolitică, cu personalitate juridică, înscrisă în registrul Asociaţiilor deschis la Judecătoria Mangalia.

Liga Navală Română - Filiala Mangalia este promotor al culturii marinăreşti şi reprezintă forumul de exprimare al celor care iubesc marea şi marină, de promovare a valorilor şi tradiţiilor Marinei Române.
 
 
 
Citește și
 
Ziua Apelor, doar o amintire? 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii