Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesor universitar, trimis în judecată după ce ar fi solicitat favoruri sexuale de la o studentă

ro

30 Aug, 2016 17:03 1286 Marime text
Pe 25 august, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.C., cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fals intelectual şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.                  
 
„În fapt, la data de 17 iunie 2016, o studentă din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a formulat denunț la  Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Iaşi din care rezulta faptul că profesorul universitar P.C. i-ar fi solicitat favoruri sexuale în scopul reanalizării lucrării de examen la disciplina la care acesta este titular şi modificării notei din catalog, prin intervenţia unui funcţionar din cadrul secretariatului facultăţii”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
În cursul zilei de 21 iunie, lucrătorii DGA – SJA Iaşi au procedat la punerea în executare a două mandate de efectuare a percheziţiilor domiciliare, din care una la sediul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, în biroul profesor universitar, iar cealaltă la domiciliul profesorului.
 
Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, pe baza delegărilor dispuse de procurorul de caz, au efectuat în cauză mai multe activităţi de urmărire penală.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii