Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a aprobat ieșirea din indiviziune a unui proprietar. A intervenit Avocatul Poporului

ro

06 Jul, 2017 13:53 1984 Marime text
Primăria Municipiului Constanța a aprobat ieșirea din indiviziune a unui proprietar pentru o suprafață de teren deținută în coproprietate cu autoritatea locală și va desemna un consilier juridic din cadrul serviciului juridic, în vederea semnării actului notarial în acest sens.

      Decizia Primăriei este rezultatul repetatelor demersuri ale Avocatului Poporului, atât către administrația locală cât și către instituția Prefectului Județului Constanța, după ce un petent a reclamat, în 26 ianuarie 2017, faptul că a solicitat  Primăriei Municipiului Constanţa, printr-o cerere adresată încă din 4 martie 2015, ieșirea din indiviziune pe cale amiabilă, pentru suprafața de teren, deținută în indiviziune cu această autoritate, în suprafață totală de 326 mp, însă Primăria Municipiului Constanţa nu i-a comunicat niciun răspuns. Petentul a susținut că instanţele de judecată au obligat autoritatea locală să-i lase în deplină proprietate terenul indiviz în suprafață de 202 mp, dar Primăria, care deținea în proprietate restul suprafeței de 124 mp, din suprafața totală de 326 mp a imobilului, tergiversa emiterea actului administrativ prin care să fie individualizate loturile de teren.

      Ca urmare a petiției, Avocatul Poporului a solicitat, în 30 ianuarie 2017, informații Primăriei, însă nu a primit niciun răspuns. În consecință, a fost sesizată instituția Prefectului Județului Constanța, care a comunicat, printr-o adresă din 24 martie 2017, că a fost solicitat un punct de vedere Primăriei Municipiului Constanţa, însă Avocatul Poporului nu a primit niciun răspuns până la momentul efectuării anchetei.

      Cu ocazia efectuării anchetei, în 23 iunie 2017, Avocatul Poporului a constatat că petentul se află în deplină proprietate, imobilul a fost predat petentului prin Protocol şi proces –verbal de predare primire, urmând să fie semnat actul notarial de ieşire din indiviziune pe cale amiabilă. Întrucât petentul a completat documentaţia cu privire la ieşirea din indiviziune a imobilului, respectiv cu referatul de admitere (dezmembrare imobil) emis de către O.C.P.I Constanţa abia în luna mai 2017, Primaria Municipiului Constanta a precizat că nu mai există niciun impediment legal şi că se poate proceda la desemnarea unui consilier juridic din cadrul serviciului juridic al Primariei Constanţa, în vederea semnării actului notarial ce are ca obiect ieşirea din indiviziune pe cale amiabilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii