Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PMP despre profesorul Gheorghe Dumitrașcu – „Să vă fie rușine, domnilor consilieri locali!”

ro

31 Mar, 2016 14:20 1954 Marime text
 
După ce ieri a fost respins proiectul conform căruia prof. univ. dr. Gheorghe Dumitraşcu să devină cetățean de onoare al orașului pentru că nu a primit voturi suficiente, astăzi reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară (PMP) au transmis un comunicat prin care se arată revoltaţi pe această situaţie fără precedent în Constanţa.
 
„Un gest rușinos din partea administrației locale condusă de neputinciosul Făgădău, care este cel mai vinovat în acest caz. El este cel care trebuia să dea dovadă de profesionalism și să se documenteze înainte ca proiectul de hotărâre de consiliu local pentru decernarea titlului de „cetățean de onoare al municipiului Constanta” domnului profesor universitar doctor Dumitrașcu să fie pus pe ordinea de zi. Nu era cazul să ridice „o minge la fileu” consilierilor PNL care doreau umilirea domnului prof. univ. dr. Dumitrașcu, la dispoziția senatorului Puiu Hașotti”, se arată într-un comunicat.
 
„Cum Dumnezeu, când au interese economice să-și voteze proiecte de hotărâre de consiliu pentru vânzare terenuri, concesionare terenuri, PUD, PUZ etc., se găsește dialog între Făgădău și PNL, iar în cazul unei recunoașteri morale a unui profesor nu s-au înțeles?
Răspunsul e simplu: BLATUL PNL – PSD funcționează, dar pentru interesele lor, nu ale constănțenilor!”, menţionează reprezentanţii PMP în acelaşi comunicat.
 
Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară au ţinut să se adreseze şi preşedinţilor municipali.
 
„Domnilor președinți municipali ai PSD și PNL, Făgădău și Chitac, ridicați-le sprijinul politic și dați-i afară din Consiliul Local pe cei care au votat împotriva acordării  titlului de cetățean de onoare profesorului univ. dr. Dumitrașcu Gheorghe!
Legea va permite și este o decizie politică! Aveți curaj? Nu cred! Pentru că neputința vârstei sau frica își spun cuvântul!”, conform aceleiaşi surse.
 
„Ieri, pe rețelele de socializare se vorbea de solidaritatea cadrelor universitare cu domnul profesor universitar doctor Dumitrașcu. Oare ar fi prea mult dacă domnul prof. univ. dr Adrian Bavaru (umilit și dumnealui de Mazăre în 2002 în același mod) și prof. univ. dr. Victor Ciupina să declare public că refuză acordarea titlului pentru dumnealor, în semn de solidaritate pentru domnul prof. univ. dr. Dumitrașcu? Doar dumnealor pot da un răspuns!
Decizia politică de excludere a consilierilor locali aparține însă strict liderilor PSD și PNL, Făgădău și Chitac!”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de reprezentanţii PMP.
 
Claudiu Palaz a menţionat prin intermediul acestui document că dacă ar fi putut i-ar fi exclus din consiliu pe cei menţionaţi.
 
„Eu, Claudiu Palaz, i-aș fi exclus de ieri din consiliu dacă erau din partidul pe care îl reprezint, anume PMP. Dar, repet, asta aș fi făcut eu, nu ei care sunt neputincioși!
Îmi cer scuze domnului profesor universitar doctor Dumitrașcu în numele clasei politice care nu vrea să se reformeze sub nicio formă!”, potrivit comunicatului de presă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii