Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ploaie de amenzi printre taximeștri

ro

22 Jul, 2016 11:00 1664 Marime text
130 de taximeștriști care își fac veacul în apropierea aeroporturilor au fost verificați de polițiști, în cadrul unei acțiuni ce a cuprins întreaga țară. În timpul acțiunii, polițiștii au descoperit chiar un taximetris cu permisul suspendat!

Zona de acțiune a oamenilor legii a fost în apropierea aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

În doar 2 ore, au fost verificate peste 130 de autoturisme și au fost aplicate peste 30 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie, potrivit autorităților.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră și Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Conform surselor oficiale, „activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite“.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii de la transporturi au verificat 134 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, din care 24 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 2 pentru încălcarea prevederilor privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

„De asemenea, pe parcursul activităților desfășurate, a fost constatată comiterea unei infracțiuni rutiere, un bărbat fiind depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe drumul public din incinta aeroportului Henri Coandă, deși avea dreptul de a conduce suspendat“, au mai adăugat polițiștii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii