Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 460 de milioane de dolari și sute de arme, confiscate de la crima organizată

ro

26 Oct, 2016 07:55 2272 Marime text
Peste 460 de milioane de dolari și sute de arme au fost confiscate, în principal în Mexic, în cursul unei operațiuni internaționale de luptă împotriva contrabandei, a informat ieri Interpol, citat de AFP, potrivit Agerpres.

"Această operațiune a sustras milioane de dolari și sute de arme din mâinile crimei organizate și grupărilor potențial teroriste", a afirmat secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, citat într-un comunicat al organizației. Sumele de bani urmau să fie trimise în special în "zone de conflict", potrivit documentului.

Organizația nu a dorit să facă precizări în legătură cu acestei grupări și nici despre zonele respective.

Numită "Himera", operațiunea, care a implicat 70 de țări și a fost derulată între 19 septembrie și 17 octombrie, a vizat traficul de arme de calibru mic și de titluri negociabile la purtător (cecuri, cecuri de călătorie, obligațiuni la purtător), a explicat organizația internațională a poliției criminale cu sediul la Lyon (Franța).

Din cele 460 de milioane de dolari (422,4 milioane de euro) recuperați în sume cash și titluri la purtător, 450 de milioane (413 milioane euro) au fost confiscate de către vameșii de la Toluca, în Mexic.

Aproximativ 300 de arme ușoare și de mici dimensiuni, provenite din traficul ilicit, au fost, de asemenea, confiscate în cursul a 229 de percheziții în cadrul operațiunii "Himera", în "zone cheie de frontieră" din țări participante care nu au fost citate.

Operațiunea "Himera" va intra în faza a doua, tot în coordonare cu Organizația Mondială a Vămilor (WCO), vizând să exploateze rezultatele confiscărilor cu scopul de a-i neutraliza pe organizatorii acestui trafic, potrivit Interpol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii