Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane singure afectate de incendii, inundații şi probleme grave de sănătate vor primi ajutor

ro

05 Apr, 2017 21:00 1265 Marime text
Un număr de 709 familii și persoane singure afectate de incendii, inundații, fenomene meteorologice periculoase, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială vor primi ajutoare de urgență în valoare de 2,135 milioane lei.

Familiile și persoanele singure care beneficiază de aceste ajutoare sunt din 35 de județe și din municipiul București și se confruntă cu următoarele situații:
  • Un număr de 609 familii și persoane singure se confruntă cu situații deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile care urmează să primească ajutor financiar suferă de afecțiuni grave de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată sau intervenții chirurgicale costisitoare neacoperite în totalitate de către casele județene de asigurări de sănătate.
  • 85 de familii se află în situații de necesitate cauzate de incendii care le-au afectat locuințele
  • Alte 15 familii au nevoie de sprijin după ce locuințele și anexele gospodărești le-au fost afectate de inundații sau fenomene meteorologice periculoase.

Beneficiarii acestor ajutoare de urgență au fost identificați pe baza anchetelor sociale realizate de Agențiile județene pentru plăți și inspecție socială. Ajutoarele se plătesc din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii