Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la cămătari, la doi paşi de Constanţa

ro

31 Mar, 2015 09:02 1252 Marime text
La această oră, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa efectuează 10 percheziţii la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj şi cămătărie. De asemenea, vor fi puse în executare cinci mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni.
 
Totodată, sunt puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.
 
La activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
 
Membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi împrumutat sume de bani importante, cu o dobândă mare, mai multor persoane.
 
Astfel, în cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită ar fi procedat la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.
 
Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii