Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Patru morți în lacul Siutghiol Prefectul de Constanța, Radu Volcinschi, demis

ro

17 Dec, 2014 11:06 3253 Marime text
Prefectul de Constanța, Radu Volcinschi ar putea fi demis azi. Decizia va fi luată de primul-ministru Victor Ponta, la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea. De altfel, acesta a dispus ieri schimbarea din funcție a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, colonel Viorel Jianu. Ulterior, Oprea a propus primului-ministru schimbarea din funcție a prefectului județului Constanța,  Radu Volcinschi, președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență. 
Iată comunicatul Prefecturii Constanța cu privire la accidentul de pe lacul Siutghiol: 

„Ancheta privind tragicul accident aviatic petrecut ieri, 15.12.2014, în stațiunea Mamaia, a fost preluată de către Parchetul Militar și gestionată de către Centrul Operațional de Comandă al Ministerului Afacerilor Interne.  În prezent, la fața locului continuă operațiunile de recuperare a epavei elicopterului. Comunicarea cu mass-media s-a realizat de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. Referitor la declarațiile apărute ieri, imediat după producerea accidentului, menționăm că prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, nu a declarat niciunui reprezentant mass-media faptul că victimele ar fi fost salvate. În mod eronat, unul dintre posturile locale de televiziune a publicat pe site-ul propriu un update la ora 16.45 potrivit căruia prefectul Radu Volcinschi ar fi declarat că echipajul a fost salvat. Informația a fost preluată de mai multe publicații și televiziuni fără a fi verificată în prealabil. Pe această cale, dorim să aducem în atenția opiniei publice faptul că singura declarație a prefectului privind tragicul accident aviatic s-a referit la faptul că la fața locului au fost trimise echipaje de Pompieri, Ambulanță, Poliție și Scafandri, imediat după aceea tot ceea ce a însemnat comunicarea cu mass-media fiind gestionată de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne“.

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Radu Volcinschi cu privire la demiterea sa însă acest lucru nu a fost posibil.  

Cei care au murit pe data de 15 decembrie 2014 sunt:
pilot: cmdr. Cătuneanu Petre Corneliu – cu o experienţă de 2.900 ore de zbor.
copilot: cpt. Cmdr. Crăcănel Ginel-Claudiu – cu o experienţă de 1.600 ore de zbor.
medic: dr. Vizireanu Laura.
asistent medical: Harton Gabriela.   


UPDATE:

Prefectul Radu Volcinschi a fost demis astăzi, în şedinţa de Guvern care a început la ora 13.00. Potrivit unor surse guvernamentale, până la această oră nu a fost făcută o nouă nominalizare pentru funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii