Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olx.ro, okazii.ro și lajumate.ro monitorizate de ANAF?

ro

18 Apr, 2016 14:54 4475 Marime text
 
Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au început să monitorizeze activitatea platformelor specializate de vânzări online, precum olx.ro, lajumate.ro sau okazii.ro. Însă inspectorii nu se opresc aici, ei extinzând controalele și la persoanele fizice care vând constant pe internet şi care trebuie să se înregistreze la autoritățile fiscale. De asemenea, aceştia sunt oblicaţi să îşi depună declarația pe venit şi să achite impozite şi contribuţii, în cayul în care îşi desfășoară activitatea în mod „regulat ți continuu”, scopul principal fiind acela de a obține venituri.
 
„Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) monitorizează activitatea de comerţ electronic a magazinelor online şi a platformelor specializate de vânzări. De asemenea, inspectorii DGAF investighează activitatea utilizatorilor care desfăşoară activităţi comerciale fără a respecta prevederile legale privind înregistrarea la Registrul Comerţului şi la autoritatea fiscală competentă, precum şi cele referitoare la declararea veniturilor realizate, în vederea plăţii obligaţiilor fiscale aferente”, a răspuns ANAF unei solicitări wall-street.ro.
 
„În cazul în care o persoană fizică intenţionează să desfăşoare această activitate de vânzare pe platformele specializate în mod regulat şi continuu în scopul de a obţine venituri, atunci respectivă persoană are mai multe obligaţii, printre care: să se autorizeze pentru desfăşurarea activităţii de comerţ prin intermediul internetului, să se înregistreze la organul fiscal unde îşi are domiciliul fiscal, să depună declaraţia de venituri estimativă şi declaraţia anuală, să facă plăti trimestriale de impozit pe venit anticipat şi anual”, a precizat  Ioana Iorgulescu, director executiv Impozite Indirecte la EY România, conform aceleiaşi surse. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii