Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:05 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Bujduveanu îşi vinde hotelul din Mamaia.Terenul de sub Richmond a fost retrocedat în baza unei dispoziţii de primar a lui Radu Mazăre?

ro

15 Jan, 2018 00:00 10114 Marime text
Hotelul Richmond din Mamaia, cotat la patru stele, a fost scos la vânzare, inclusiv pe platforma online OLX. Potrivit anunţului postat de vânzător, unitatea de cazare se vinde contra sumei de 4,8 milioane de euro. Hotelul a fost construit în 2008 şi a fost renovat şi modernizat în 2017 şi are o suprafaţă utilă este de 3.512 mp. Imobilul are 51 de camere, un restaurant cu 140 de locuri în interior şi 20 în exterior, trei săli de conferinţă, precum şi o piscină interioară şi una exterioară.

Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, firma Hotel Richmond SRL a fost înfiinţată în 2007 şi are sediul social în staţiunea Mamaia. Asociaţii firmei sunt Gheorghe Bujduveanu şi Aurica Bujduveanu, cea din urmă având şi calitatea de administrator. Domeniul de activitate este reprezentat de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.

În anul 2012, cotidianul ZIUA de Constanţa scria că soţii Aurica şi Gheorghe Bujduveanu, deţinătorii hotelului, au depus la Primăria Municipiului Constanţa cererea nr. 140351 din 2011, prin care solicitau cumpărarea prin negociere directă a terenului din bulevardul Mamaia nr. 430 C, zona hotel Tomis, în suprafaţă de 361 mp. Potrivit documentaţiei privind vânzarea prin negociere directă a terenului, solicitanţii intenţionau să construiască o parcare supraetajată.

 

 
În 2008, foarte interesant, la Agenţia pentru Protecţia Mediului apărea următorul anunţ: „Construire vilă turistică P+3-4 etaje, amplasată în Constanţa, staţiunea Mamaia nr. 430 A, beneficiar Giurgiucanu Georgică, Mariuţa Maria, Borcea Cristian, SC Habitat şi Ambient SA, Camboianu Mihai“. Pe terenul menţionat mai sus a luat naştere hotelul Richmond.
În 2012, Aurica Bujduveanu le spunea reporterilor ZIUA de Constanţa că nu are nicio legătură cu Borcea & Co şi că a achiziţionat spaţiul de la Dorel Vlad, nicidecum de la finanţatorul câinilor roşii. „Dacă vreţi, vă arăt documentele, eu am luat de la Dorel Vlad“, declara patroana hotelului Richmond.
Dincolo de declaraţii, rămâne întrebarea: a fost sau nu, terenul de sub acest hotel, retrocedat în baza Dispoziţiei primarului Radu Mazăre nr. 1344/31.05.2004, conform Legii 10/2001?


Citește și:

Familia Bujduveanu vrea parcare supraetajată la Richmond

Ti-a placut articolul?

Comentarii