Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre trimiterea în judecată a consilierilor superiori din cadrul Finanţelor Publice din Constanţa

ro

30 Jun, 2014 10:00 1774 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților Toropu Marius Valeriu şi Bolchiş Alexandra, consilieri superiori în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa – Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită;

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În data de 13.03.2014 sau 14.03.2014, inculpații Tororpu Marius Valeriu și Bolchiș Alexandra au efectuat o inspecţie fiscală parţială la o persoană fizică (denunțător în cauză), prilejuită de cererea formulată de aceasta, în legătură cu rambursarea taxei pe valoarea adăugată pentru perioada 01.03.2012 – 31.01.2014.
În timpul efectuării controlului sus-menţionat, cei doi inculpați, i-au pretins denunţătorului, pentru a-i facilita obţinerea banilor solicitaţi, un procent de 10%, din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv, de 31.300 RON cu titlu de mită, din suma totală de 313.000 RON. Fără această verificare, finalizată cu Raportul de inspecţie fiscală din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuată. Denunţătorul a acceptat propunerea formulată de inculpaţi şi, la indicaţia inculpatului Toropu Marius Valeriu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie 2014, prima în valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua în valoare de 16.300 lei.

La indicațiile aceluiași inculpat, banii au fost plasați, de fiecare dată în câte un autoturism. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra a două autoturisme, aparţinând celor doi inculpați. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul DIPI. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii