Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Patru medici stomatologi din Galați și Arad, trimiși în judecată într-un dosar de trafic de influență, luare și dare de mită

ro

26 Apr, 2022 15:54 1664 Marime text
Foto: Facebook/ DNA

Patru medici stomatologi din Galați și Arad, doi dintre ei fiind cadre universitare în Facultatea de Medicină şi Farmacie - Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi au fost trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar de trafic de influență, luare și dare de mită. 

În acelaşi dosar, tot sub control judiciar pe cauţiune, a fost trimisă în judecată şi Antoanela Adreea Zalimov, medic stomatolog, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar în stare de libertate, Caius Călin Miuţă, medic stomatolog şi lector universitar în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport - Universitatea „Aurel Vlaicu" Arad, pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA emis marți, 26 aprilie, „în perioada 10 septembrie - 14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile de coordonator de program de rezidențiat și președinte al comisiei de examen ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți. Între cei trei medici rezidenți s-a aflat și inculpata Zalimov Antoanela Andreea de la care Șincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 lei pretinsă în legătură cu cele menționate anterior”.

Totodată, conform DNA, „în zilele de 13-15 noiembrie 2021, președinta comisiei de examen Șincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans și în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informații nedestinate publicității. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susținut și promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât și proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată)”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză, fiind solicitată instanței de judecată, totodată, anularea certificatului de medic specialist în parodontologie, obținut de Zalimov Antoanela Andreea, în modalitatea de mai sus.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Direcției de Operațiuni Speciale, mai precizează DNA. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii