Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA a trimis în judecată un fost primar din județul Constanța. Procesul continuă

ro

04 Sep, 2020 00:00 2136 Marime text
  • Primăria Municipiului Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 de lei.

Procesul Marianei Mircea, fost primar al orașului Cernavodă, continuă la Tribunalul Constanța! Magistrații au stabilit un nou termen în acest dosar pentru data de 30 septembrie. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi contestată la Curtea de Constanța.
 
Mariana Mircea a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța.
 
Potrivit DNA Constanța, Mariana Mircea este acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
În cauză, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța susțin că, în perioada decembrie 2010 - martie 2012, „inculpata Mariana Mircea, în calitate de primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, în exercitarea atribuțiilor, a atribuit în mod preferențial și cu încălcarea dispozițiilor legale în materie, unor societăți comerciale agreate, mai multe contracte de achiziții publice (reparații, renovări ale unor clădiri ce aparțin unor instituții publice, construcția unor fântâni arteziene etc.)“.
 
„În același context, în scopul de a favoriza diverse firme, inculpata Mariana Mircea a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achiziție, dând dispoziții subordonaților să fragmenteze lucrările sau serviciile contractate, astfel încât să nu fie depășit pragul valoric de 15.000 de euro prevăzut de dispozițiile art. 19 din OUG nr. 34/2006. Ulterior, inculpata a semnat aceste contracte, a aprobat recepția lucrărilor/serviciilor contractate și a dispus plata acestora (în unele cazuri, lucrările nu au fost realizate conform proiectului). Urmarea acestor demersuri infracționale a fost prejudicierea patrimoniului orașului Cernavodă cu suma totală de 1.078.384 de lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru firmele care au contractat lucrările în condițiile de mai sus, reprezentând sumele încasate“, conform DNA.
 
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin Marianei Mircea. Primăria Municipiului Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 de lei.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Citește și
 
DNA, flagrant lângă Policlinica cu plată din Constanța
Întâlnire de gradul 0, cu pistolul pe bordul mașinii, în zona Poliţiei Transporturi (rechizitoriu)


Oficial
DNA Control judiciar pentrul șeful de la Poliția Eforie, pentru luare de mită


DNA acuză
Consiliul Județean Constanța ar fi plătit aparent nelegal peste 11 milioane de lei. Ce se întâmplă azi în instanță


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii