Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, nu se întoarce în arest, aşa cum a cerut DNA (rechizitoriu)

ro

06 Nov, 2015 12:11 2324 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, află azi dacă se întoarce în arest.
 
Azi, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă o nouă cerere de arestare a şefului CJ Constanţa. Solicitarea va fi analizată de judecătorul Dumitru Mirancea.
 
Cererea este făcută de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

Surse judiciare arată că DNA a cerut arestarea şefului CJC pentru că acesta nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti unde s-a judecat o contestaţie făcută chiar de el. În replică, Nicuşor Constantinescu a arătat judecătorilor că a lipsit motivat şi că nu s-a putut prezenta în faţa Curţii de Apel Bucureşti din motive obiective. 

Această cerere de arestare a fost trimisă spre soluţionare, iniţial, judecătoarei Ana Maria Trancă, din Tribunalul Bucureşti, care a respins-o. Nemulţumiţi, procurorii DNA au formulat o contestaţie, care va fi analizată azi.

În rechizitoriu, DNA arată, printre altele, că „inculpatul Gâmbuţeanu Adrian George, în calitatea sa de director general al RAJDP Constanţa, cu sprijinul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013“.

În cauză, omul de afaceri Marian Turbatu este, potrivit unor surse, denunţătorul preşedintelui CJC.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)  


UPDATE 14.20

 Dumitru Mirancea a respins azi cererea DNA de arestare preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii