Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2. Comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Mircea Sandu s-a prezentat astăzi la DNA. Are calitatea de suspect. I s-au prezentat acuzaţiile

ro

20 Jun, 2017 11:26 3922 Marime text
Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, s-a prezentat astăzi la sediul DNA, spunând că nu ştie pentru ce a fost chemat de procurori.

„Ce să facem, asta-i viaţa, ne prezentăm. Pot să le duc, că sunt încă tânăr“, a declarat Sandu.

Potrivit unor surse judiciare, fostul şef al FRF ar fi fost convocat din pricina unei plângeri depuse de Adrian Mititelu, fost patron al U Craiova.  

UPDATE 1: „Este un dosar nou, de luare de mită şi spălare de ani. În acest moment, are calitatea de suspect“, a declarat avocatul lui Mircea Sandu, Cristi Ene, potrivit gsp.ro.

UPDATE 2: Biroul de informare şi relaţii publice al DNA a emis astăzi un comunicat, pe care îl prezentăm în întregime în cele ce urmează:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus continuarea urmăririi penale față de suspecții:

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
     - luare de mită,
     - spălare a banilor,
 
SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
     - complicitate la luare de mită,
     - spălare a banilor.
 
Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:
 
La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenţie, a primit prin intermediul soției sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În perioada 22 septembrie 2008 - 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.
 
Suspecților li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii