Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii navei maritime de patrulare MAI 1104 s-au întors, azi, acasă, după o misiune de două luni în Marea Egee (video)

ro

10 Jun, 2016 14:07 2581 Marime text
Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime de patrulare MAI 1104 din cadrul Gărzii de Coastă, s-au întors astăzi acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Egee timp de două luni.
    
În perioada 04.04.2016 - 06.06.2016, nava maritimă de patrulare MAI 1104 din dotarea Poliţiei de Frontieră Române a participat la Operaţiunea Comună „Poseidon Rapid Intervention”, respectiv la Operaţiunea Comună „EPN Poseidon 2016” (începând cu 01.06.2016) organizate de Agenţia Europeană FRONTEX. Operaţiunile  s-au desfăşurat la frontierele maritime externe ale U.E.
 
Nava Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune.
 
În perioada detaşării în zona operaţională, echipajul navei, format din 25 poliţişti de frontieră, a efectuat peste 50 de misiuni şi a participat la 15 operaţiuni de căutare şi salvare (Search and Rescue) pe mare, în urma cărora a salvat, transbordat şi transportat, în total, 746 de persoane (206 copii, 182 femei, 358 bărbaţi), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. În toate cazurile, au fost efectuate procedurile specifice la bordul navei româneşti (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în portul Chios si predate autorităţilor elene.
 
Obiectivul principal al Operaţiunii Comune „Poseidon Rapid Intervention” a fost reprezentat de asistarea autorităţilor elene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue) la frontiera externă a Uniunii Europene.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii