Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat european de arestare Procurorii constănțeni au dispus reținerea unui bărbat bănuit de furt în Germania

ro

21 Nov, 2017 15:28 1473 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au înaintat Curții de Apel Constanța documentele privind pe numitul Băiculescu Iosif, în vederea luării măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a unui mandat european de arestare emis de către Parchetul din  Munchen - Germania pe numele său la data de 21.07.2017, pentru săvârşirea unei infracţiuni din Codul penal german – furt comis prin efracția unei locuințe în concurs formal cu deteriorare de bunuri, faptă comisă în coautorat.

Faptă penală este incriminată şi de legea penală română, respectiv infracţiunea de furt calificat, pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 2 la 7 ani.

S-a reținut în sarcina cetățeanului român faptul că la data de 26.11.2015, împreună cu un alt autor, acţionând în baza unei înţelegeri prealabile, au pătruns prin efracţie în incinta imobilului aparţinând numiţilor S. B. D. şi M. L. din localitatea Dachau – Germania (prin tăierea plasei de protecţie şi prin forţarea cu două răngi a ferestrei locuinţei) şi au sustras mai multe bunuri (bijuterii, un ceas, un aparat foto marca Olympus, două laptopuri marca Sony şi Assus şi un Ipad marca Apple), cauzând un prejudiciu în cuantum de 5.000 euro (valoarea bunurilor sustrase) şi respectiv 150 euro (valoarea ferestrei distruse).


”Precizăm faptul că față de numitul Băiculescu Iosif  Judecătoria Mangalia a dispus la data de 08.05.2017 măsura preventivă a arestului la domiciliu în dosarul penal nr. 1120/254/2017, până la 26.11.2017.”, menționează procurorii.


Față de situația de fapt, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a solicitat instanței de judecată punerea în executare a mandatului european de arestare emis pe numele lui Băiculescu Iosif, cu consecinţa luării măsurii arestării preventive şi dispunerea  predării şi a amânării predării acestuia către autorităţile germane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii