Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumea muzicii mondiale îl omagiază pe Joe Cocker

ro

22 Dec, 2014 22:47 1771 Marime text
Cântăreţul britanic, al cărui nume oficial este John Robert Cocker, a decedat la vârsta de 70 de ani, din cauza complicaţiilor generate de un cancer pulmonar. Decesul a fost confirmat de echipa de impresariat a artistului.
 
Pe măsură ce vestea privind decesul cântăreţului a început să se răspândească în mass-media, tot mai multe personalităţi din industria muzicală au ţinut să îi aducă un ultim omagiu, prin intermediul unor declaraţii, comunicate de presă şi mesaje publicate pe Twitter.
 
Ringo Star a fost printre primele vedete care i-au adus un omagiu cântăreţului. "La revedere şi Dumnezeu să-l binecuvânteze, dragoste şi pace. R", a scris, pe Twitter, fostul membru al trupei The Beatles.
 
Şi Paul McCartney, la rândul său fost membru al formaţiei The Beatles, a ţinut să-şi arate regretul privind moartea cântăreţului Joe Cocker, declarând că "este întristat de această veste". "El a fost un om minunat pe care l-am iubit şi, ca multă lume, i-am iubit muzica", a spus McCartney, pentru Mirror Celeb. "Am fost extraordinar de încântat că a decis să realizeze un cover după «With A Little Help From My Friends» şi îmi amintesc cum el şi Denny Cordell au venit şi mi-au dat să ascult ceea ce au înregistrat. Ceea ce realizase era incredibil, a transformat melodia într-un veritabil imn soul şi am fost mereu recunoscător că a făcut acest lucru", a completat McCartney.
 
Totodată, casa de discuri Sony Music a dat publicităţii un comunicat de presă în care îşi exprimă regretul privind decesul cântăreţului Joe Cocker, care a murit luni la vârsta de 70 de ani.
 
"John Robert Cocker, cunoscut de membrii familiei sale, prietenii, vecinii şi fanii lui din lumea întreagă sub numele de Joe Cocker, a murit pe 22 decembrie 2014 după o luptă grea cu cancerul pulmonar. Joe Cocker avea vârsta de 70 de ani", se afirmă în acest comunicat de presă.
 
"Joe Cocker s-a născut pe 20 mai 1944 în Sheffield, Anglia, unde a trăit până în jurul vârstei de 20 de ani. În 2007, a fost înnobiliat de regina Marii Britanii cu titlul de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic", au mai transmis cei de la Sony. "Succesul său internaţional în calitate de cântăreţ de rock şi blues a început în 1964 şi a continuat până în zilele noastre. Joe a lansat 40 de albume şi susţinut numeroase concerte şi turnee în lumea întreagă".
 
Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, este unul dintre numeroşii artişti care au ţinut să aducă pe Twitter un ultim omagiu cântăreţului Joe Cocker: "Te-am iubit cu toţii mereu, ne vei lipsi întotdeauna. Odihneşte-te în pace, Joe!".
 
Cântăreţul canadian Bryan Adams a scris şi el un mesaj pe Twitter: "Joe Cocker a murit. Odihneşte-te în pace, bunul meu prieten. Ai fost unul dintre cei mai buni cântăreţi de rock din toate timpurile. Respect. Sunt foarte trist. Ai reprezentat o influenţă uriaşă pentru mine. When The Night Comes (titlul unei piese celebre interpretate de Joe Cocker, n.r.)".
 
"Şi mai multe veşti triste, tocmai am aflat ca prietenul nostru drag Joe Cocker a încetat din viaţă. RIP Joe...", a scris Eric Clapton, pe reţeaua de socializare Facebook.
 
La rândul său, actorul Val Kilmer a publicat următorul mesaj: "Ce voce extraordinară şi originală a plecat dintre noi! Joe Cocker, unul dintre regii din toate timpurile ai muzicii rock'n'roll! Ne va lipsi pentru totdeauna".
 
"Odihneşte-te în pace, Joe Cocker! Ce cântăreţ extraordinar!", a scris, tot pe Twitter, prezentatorul de televiziune Piers Morgan.
 
Un mesaj asemănător a fost publicat şi pe contul oficial de Twitter al trupei rock Motörhead: "Odihneşte-te în pace, Joe Cocker! Ne vei lipsi tuturor!".
 
De asemenea, Ronan Keating a publicat un mesaj pe Twitter: "O mare tristeţe să aud ca Joe Cocker a murit. Ce voce strălucitoare şi unică. Pace". O altă reacţie a venit din partea cântăreţului şi compozitorului Frank Turner, care a scris pe Twitter: "Trist că Joe Cocker a murit. Un cântăreţ incredibil".
 
John Robert "Joe" Cocker a fost un cântăreţ de rock şi de blues, care şi-a câştigat popularitatea în anii 1960 şi a rămas în memoria publicului graţie vocii sale răguşite, a mişcărilor sale spasmodice din timpul concertelor şi a coverurilor unor piese celebre, în special a unor cântece din repertoriul trupei The Beatles.
 
S-a născut pe 20 mai 1944 în Crookes, un orăşel din apropiere de Sheffield, într-o familie de funcţionari. A adoptat numele de scenă "Joe" de la un joc din copilărie, denumit "Cowboy Joe", sau, potrivit unor declaraţii ale membrilor familiei sale, de la numele unui spălător de geamuri din cartierul în care locuia.
 
A cântat în numeroase cluburi şi baruri din Sheffield în anii '60, înainte de a dobândi statutul de star internaţional cu o versiune proprie a unei piese a trupei The Beatles, "With A Little Help from my Friends", care a ajuns pe primul loc în topul britanic în 1968.
 
În 1969, Joe Cocker a fost unul dintre artiştii invitaţi să susţină un recital în cadrul celebrului Festival Woodstock.
 
Joe Cocker este deţinătorul mai multor premii prestigioase, inclusiv un premiu Grammy, obţinut în 1983, pentru cântecul "Where We Belong", un duet cu Jennifer Warnes, care a ajuns pe primul loc în topul american Billboard. Acelaşi cântec a fost recompensat şi cu premiul Oscar.
 
În 1993, a fost nominalizat la Brit Award la categoria "cel mai bun cântăreţ britanic", iar în anul 2008 a devenit membru al Ordinului Imperiului Britanic în rang de Ofiţer, pentru servicii deosebite aduse industriei muzicale.
 
A lansat 40 de albume şi a susţinut numeroase turnee în lumea întreagă. Cele mai cunoscute piese ale sale sunt "You Are So Beautiful", "With a Little Help from my Friends", "Unchaine My Heart" şi "You Can Leave Your Hat On".
 
Anul trecut, şi-a doborât propriile recorduri cu ocazia unui turneu pe stadioane în Europa, susţinut pentru a-şi promova ultimul album de studio, "Fire It Up", lansat în 2012. A susţinut ultimul său concert la Londra, în iunie 2014.
 
Joe Cocker şi soţia lui, Pam, locuiau în Crowford, un oraş din statul american Colorado. Cei doi s-au căsătorit pe 11 octombrie 1987.

Citeşte şi A MURIT LEGENDARUL JOE COCKER

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii