Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii contestă modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor

ro

22 Dec, 2015 16:25 1407 Marime text
Liberalii au depus la Curtea Constituțională două sesizări privind modificările aduse la Regulamentul Camerei Deputaților și la cel privind ședințele comune de plen, pe textele care privesc reexaminarea legilor transmise de președinte înainte de promulgare, a anunțat, marți, liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu. 

"Astăzi, grupul parlamentar al PNL a depus o sesizare la Curtea Constituțională referitoare la modificarea Regulamentului și, de asemenea, grupurile PNL din Cameră și Senat au depus o sesizare tot la CCR referitoare la modificarea Regulamentului ședințelor comune. Ambele sesizări urmează aceeași speță și anume modul în care s-a făcut modificarea celor două regulamente privind reexaminarea legilor transmise de președinte înainte de promulgare", a precizat Nicolăescu, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres. 

Eugen Nicolăescu a explicat că textele inițiale ale celor două regulamente, de dinainte de modificări, erau "foarte clare". Eugen Nicolăescu a spus că, în opinia liberalilor, "nu se respectă prevederea constituțională din art. 77 alin. 3 care spune că o lege cu modificările, în urma reexaminării, se supune din nou votului, ori al Camerei, ori al plenului reunit al celor două Camere". "În acest sens am făcut aceste două sesizări, iar eu cred că la nivelul Curții Constituționale se va găsi un răspuns afirmativ la sesizările noastre", a afirmat liderul grupului PNL din Camera Deputaților. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii