Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lecţie de viaţă la Penitenciarul Poarta Albă

ro

02 Nov, 2014 12:45 1255 Marime text
Având în vedere interesul crescut al elevilor faţă de activităţile propuse, proiectul „Lecţii de viaţă” se desfăşoară la Techirghiol şi în acest an şcolar.
 
Proiectul iniţiat de Penitenciarul Poarta Albă în colaborare cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa are ca obiectiv principal prevenirea şi combaterea comportamentelor de risc în rândul tinerilor.
 
Sâmbătă, 1 noiembrie, elevi din cadrul Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, însoţiţi de psihologul şcolii, prof. Alexandra Matei, au făcut o vizită la Penitenciarul Poarta Albă, scopul fiind conştientizarea efectelor pe care le pot avea propriile lor fapte, dar şi impactul negativ al experienţei detenţiei asupra vieţii ulterioare.
 
Elevii şi deţinuţii au purtat un dialog deschis, în care cei aflaţi dincolo de gratii au prezentat motivele pentru care sunt privaţi de libertate, ce i-a determinat să comită faptele respective, ce regretă cel mai mult şi ce ar face dacă ar fi acasă, alături de famillile lor.
 
Impactul asupra elevilor a fost cu atât mai mare cu cât cei care au venit în faţa lor sunt de vârste apropiate, cu probleme, anturaje, preocupări asemănătoare cu ale lor.
 
La finalul activităţii, liceenii şi-au împărtăşit impresiile. O elevă din clasa a IX-a a declarat: „A fost o adevărată lecţie de viaţă. A fost interesant pentru că ne-au atenţionat să avem grijă să nu facem greşelile pe care ei le-au făcut”. Un alt adolescent a afirmat: „A fost o experienţă de viaţă din care am învăţat multe. Mi-am dat seama că nu trebuie să facem parte din anumite grupuri, că este necesar să ne alegem cu grijă anturajul, prietenii şi să ne gândim foarte bine înainte de a face anumite lucruri.”  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii