Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jandarm trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

ro

11 Jan, 2018 18:55 1774 Marime text
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului
 
plt. maj. ZAMFIRACHE MARIN-AUREL, militar jandarm în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
 
Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada martie – iulie 2017, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în mod repetat, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) bani și bunuri în valoare totală de 60.550 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă cadre cu funcții de conducere în cadrul Jandarmeriei Române pentru a-l angaja pe acesta din urmă ca militar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Mai mult, pentru a întări convingerea persoanei respective cu privire la influența pe care pretindea că o are, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în luna iulie 2017, a remis martorului o uniformă a Jandarmeriei Române, spunându-i că urmează să intre în serviciu, ca și colegi de tură, în data de 09 august 2017.
 
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra sumei de 10.000 lei ridicată de către organele de urmărire penală de la inculpatul plt. maj. Zamfirache Marin-Aurel.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
 

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au mai precizat procurorii DNA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii