Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis „Politicienii dau o lovitură de grație statului de drept”

ro

23 Jan, 2017 20:06 1246 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a catalogat, astăzi, drept aberații afirmațiile potrivit cărora protestele românilor cu privire la modificarea legislației penale ar fi o lovitură de stat, punctând că cetățenii au ieșit în stradă deoarece PSD și ALDE au făcut unele promisiuni în campanie, dar s-au apucat să „umble" la legislația penală.

„În aceste zile, mai ales ieri, au avut loc proteste, oamenii indignați au ieșit în stradă să protesteze împotriva acestor încercări de a modifica prin ordonanțe de urgență legislația penală. Am auzit fel și fel de aberații, imediat după ce au ieșit oamenii în stradă, activiști, agitați și agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o nouă mineriadă — auzi aberație!—, că este o lovitură de stat. Cetățenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitura de stat, dau lovitura de grație statului de drept din România. De ce au ieșit oamenii? Simplu de tot. PSD și cu satelitul lui, ALDE, au promis bunăstare românilor, au promis că vor rezolva problemele României, dezvoltare economică, salarii mai mari, pensii mai mari și oamenii de bună credință i-au votat și când au ajuns efectiv la guvernare, s-au apucat de cu totul altceva, s-au apucat să umble la legislația penală, pentru a-și curăța dosarele lor, ale colegilor de partid, ale celor care i-au susținut în campanie probabil. Asta i-a dus pe oameni în stradă, dragii mei: una a fost promisă, alta a fost începută, de aici indignarea românilor", a declarat Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Național Cotrocenim, potrivit Agerpres.

El a subliniat că nu vrea nimeni să dea lovitură de stat, nici să răstoarne regimul.

„Iar Guvernul, nu contează Guvernul. Acest Guvern doar nu-și imaginează că a ieșit cineva în stradă pentru acest Guvern. Oamenii au ieșit să-și spună indignarea, guvernanții ar fi bine să ia seamă, poate totuși, cu această ocazie, a Micii Uniri, își amintesc că românii sunt un neam mândru, au dreptul la o clasă politică pe măsură", a adăugat șeful statului.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și 

Ce spun liderii de partid din Constanța
Preşedintele Iohannis solicită referendum pentru legile amnistiei şi graţierii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii