Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire la Cotroceni Ce va discuta Klaus Iohannis cu formaţiunile parlamentare

ro

07 Jan, 2015 11:15 1282 Marime text
Administraţia Prezidenţială a anunţat, astăzi, programul consultărilor la care preşedintele Klaus Iohannis a invitat, luni, partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament, pentru discuţiile cu fiecare dintre delegaţii fiind prevăzute câte 30 de minute.
Potrivit comunicatului postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a trimis, marţi, o invitaţie partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care le cheamă, luni, 12 ianuarie, la consultări.
Pe agenda discuţiilor se află încheierea unui acord politic cu scopul asigurării, în anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale, menţionează sursa citată.
Iohannis a menţionat că, împreună cu ceilalţi factori de decizie ai statului, cât şi cu partenerii străini va face tot posibiliul pentru găsirea soluţiilor realiste de alocare a resurselor bugetare pentru a permite finanţarea sistemului militar.
”Nu voi accepta ca, în viitor, Guvernul, indiferent cine îl conduce, să nu respecte finanţarea asumată pentru Armată”, a mai spus preşedintele.
El a anunţat că propune tuturor factorilor politici să îşi asume acest obiectiv.
”Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atât de la guvernare, cât şi de la Opoziţie, să îşi asume clar menţinerea acestui minim obiectiv pentru cel puţin zece ani, astfel încât să asigurăm predictibilitatea cheltuielilor, mai ales în ceea ce priveşte pregătirea şi programele de înzestrare”, a spus şeful statului.

Sursa: mediafax.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii