Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorii ITM Constanţa au împărţit amenzi şi avertismente Doi angajatori, sancţionaţi cu 11.500 de lei

ro

29 Jun, 2016 15:07 4422 Marime text
În perioada 13-24 iunie, s-a desfășurat Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, respectarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă si de odihnă, respectiv verificarea modului de respectare a cerintelor minime de securitate și sănătate in muncă in unități cu profil de activitate sportiv.

Printre obiectivele Campaniei s-au numărat:
- Identificarea angajatorilor care folosesc personal fara forme legale de angajare şi luarea masurilor care se impun pentru  respectarea  prevederilor legale în domeniul relatiile de muncă;
- Controlul privind respectarea timpului de muncă și de odihnă;
- Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, respectiv securității și sănătății în muncă, pentru promovarea stării de bine la locurile de muncă cu profil de activitate sportiv, cu consecinte benefice in plan social și profesional;
- Eliminarea tututror neconformităților constatate, prin dispunerea de masuri obligatorii de remediere a acestora și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța au verificat în această perioadă 27 agenți economici care își desfășoară activitatea în unități cu profil de activitate sportiv pe raza județului Constanţa. Au fost sancționați contravențional 2 angajatori, cărora le-au fost aplicate 3 sancțiuni în valoare de 11.500 lei și un avertisment.

Serviciul Control Securitate şi Sănătate in Munca din cadrul ITM Constanţa a verificat  22 angajatori. În urma controalelor au fost dispuse 30 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate, au fost aplicate 30 de sancțiuni constând în 29 de averismente şi o amendă contravențională în valoare de 5.000 lei.     
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii