Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu Club Bamboo Ministrul Sănătății informează despre starea răniților din spitale

ro

21 Jan, 2017 13:24 2165 Marime text
Zece persoane mai sunt internate, în momentul de față, dintre cele 41 care s-au prezentat la unitățile de primire urgențe, astăzi, în urma incendiului din Clubul Bamboo, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, informează Agerpres.

„În momentul de față sunt șapte pacienți internați în secția de terapie intensivă, respectiv în compartimentul de toxicologie. Una dintre ele, mai gravă, pacienta care a fost și intubată, la momentul de față este detubată, este stabilă, dar încă este sub atenție. Avem două paciente internate în secția ortopedie, una cu contuzie lombară, cu suspiciune de fractură de coloană lombară, iar cealaltă cu o fractură la nivelul gleznei stângi. Mai avem un pacient care este internat la Spitalul Pantelimon. Și el era cu suspiciune de fractură de coloană lombară. S-a infirmat, este doar contuzie de coloană lombară. În momentul de față, avem informații că la unitățile de primire urgențe din București s-au prezentat 41 de persoane. (...) Au mai rămas internate (...) zece", a precizat ministrul Sănătății, după vizita efectuată, sâmbătă, la spitalul Floreasca, alături de ministrul de Interne, Carmen Dan. 


Bodog a menționat că printre acești pacienți se numără și o cetățeancă bulgară, dar că aceasta urmează să se externeze, probabil, pentru a se întoarce în țara sa. El a precizat că Ambasada Bulgariei a luat legătura cu spitalul în acest sens. 
Ministrul a mai declarat că managerul Spitalului Floreasca a dat asigurări că există toate dotările necesare pentru îngrijirea pacienților, menționând că toate echipele medicale au fost mobilizate încă de dimineață, de la ora 4,00.

De asemenea, Florian Bodog a retransmis apelul cadrelor medicale către persoanele care au solicitat externarea și care au fost intoxicate cu monoxid de carbon, pentru ca în situația în care au dureri de cap sau amețeli, acestea să se prezinte de urgență la cel mai apropiat spital sau să cheme ambulanța.

Carmen Dan a precizat, la rândul ei, că din informațiile furnizate de medici a reieșit că starea persoanelor internate "este una pozitivă, satisfăcătoare".

"Cei care sunt în terapie intensivă sunt intoxicați cu fum. Am înțeles că majoritatea persoanelor au stat în club. O parte au fost pe terasă, unde se putea și fuma. Sunt mai multe informații. Sunt acolo colegii de la Poliție, fac verificările de rigoare pentru a stabili adevărul. (...) Au sărit o parte dintre ei, așa se și explică de ce avem doi internați la ortopedie", a spus ea.

Ministrul de Interne a reiterat anunțul referitor la linia telefonică 021.206.4050, unde pot suna cei care au nevoie de informații privind persoanele care au fost în club.

"Rugămintea noastră este ca aceia care au avut cunoștințe să sune. Am dat până acum informații către aparținători. (...) Mai avem informații despre o persoană care și-ar fi serbat un eveniment în club. Nu avem nicio informație de la cei care au sunat, care să inducă ideea că sunt persoane dispărute. La un moment dat, am primit și informația că o mătușă a sunat căutându-și nepotul, am reușit să indentificăm nepotul. Facem toate demersurile necesare pentru a ne asigura că cei care s-au evacuat sunt în siguranță", a menționat Carmen Dan.

Ministrul a subliniat că varianta existenței unor victime care să nu fi fost evacuate din club va putea fi exclusă doar după ce va fi cercetat tot perimetrul pe care a avut loc incendiul. 

Citeşte şi:

UPDATE: Incendiu la Clubul Bamboo din București. Bilanț IGSU. Clubul s-a făcut scrum. Zeci de victime. Cod Roșu (galerie foto)

Incendiu Club Bamboo: Iohannis - „Am trecut pe lângă o altă tragedie de proporții”

Incendiu Club Bamboo: Oficial de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Dosarul depus de Bamboo pentru autorizația de funcționare ar fi fost incomplet

Incendiu Club Bamboo: MAI a convocat Grupa operativă

Incendiu Club Bamboo: Avocați - „Erau respectate 100% reglementările pompierilor”

Incendiu Club Bamboo: Cercetările, preluate de PTB - urmărire penală pentru distrugere

Incendiu Club Bamboo. Celebru avocat din Constanța reprezintă interesele clubului

Incendiu Club Bamboo. Ministerul Afacerilor Interne a activat o linie telefonică

Incendiu Club Bamboo: Starea persoanei intubate s-a îmbunătățit

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii