Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„În sfârșit ai cu cine” USR îl va susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier

ro

19 Oct, 2016 20:43 2686 Marime text
Uniunea Salvați România (USR) a anunțat astăzi oficial că Dacian Cioloș va fi propunerea sa de premier după alegerile parlamentare. USR și-a făcut public sloganul pe care îl va folosi în campania electorală – „În sfârșit ai cu cine”, un îndemn de schimbare a clasei politice, adresat alegătorilor.
 
„Vreau să spun foarte direct, Uniunea Salvați România îl susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier după alegerile parlamentare și speră că el va întruni majoritatea voturilor în parlament pentru a fi prim ministru. Premierul Cioloș a lansat, după cum știm cu toții, platforma România 100. Suntem fericiți cu acest demers, mare parte din populație îl susține pe Dacian Cioloș, a văzut în guvernarea de până acum o speranță, a văzut transparență, onestitate, a văzut bun simț. Programul pe care l-a lansat este în acord cu programul pe care l-am lansat noi acum câteva săptămâni. O să vă prezentăm vineri o completare în același spirit la programul pe care-l propune”, a declarat Nicușor Dan, președintele USR, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul USR a reiterat faptul că formațiunea pe care o conduce nu va face nici un fel de alianță cu vechile partide, nici înainte, nici după alegerile parlamentare.
 
„Uniunea Salvați România nu face alianțe pre-electorale și nici alianțe post-electorale. Este un vot de încredere pentru Dacian Cioloș, nu este un cec în alb pentru PNL, care va sprijini același prim-ministru. Am promis că vom face o altfel de politică, sperăm să-l susținem pe acest prim ministru, nu însă într-o alianță cum s-a făcut până acum, în care partidele au împărțit ministere, secretari de stat, prefecți și așa mai departe”, a afirmat Nicușor Dan.
 
Totodată, USR a prezentat astăzi încă un membru al echipei Cioloș care va candida pe listele sale. Este vorba despre fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu. Colaborarea dintre USR și fostul ministru este una mai veche, Alexandrescu fiind unul dintre cei care au contribuit la realizarea programului pentru cultură propus de USR.
 
„Cred că în momentul în care ne aflăm există în societate o foarte mare nevoie de reformă, o foarte mare nevoie de a găsi o cale. În bună parte, această nevoie a fost simțită de artiști. Sunt convins că există o convergență între USR și această reformă care pornește de la firul ierbii, din societate, sunt convins că s-a creat un fel de sinteză între dorința de reformă a oamenilor și formele imaginate și promovate de artiști prin toate mijloacele lor. Îmi propun să vin în continuare în ascultarea acestor nevoi și să le promovez în parlamentul României.”, a declarat Alexandrescu în cadrul conferinței de presă comune cu Nicușor Dan.
 
Tot astăzi, USR a anunțat că pe lista sa de candidați se vor număra și membri ai Partidului Oamenilor Liberi (POL) din Târgu Mureș, unul dintre partidele locale nou apărute care încearcă să spargă oligopolul vechilor formațiuni politice. Este al doilea astfel de partid care intră în cursă împreună cu USR, după Partidul Pentru Iași.
 
Decizia ca POL să se alăture USR a fost una firească, consideră Dan Mașca, președintele formațiunii târgmureșene, întrucât, -afirmă el- atât USR, cât și POL sau Partidul Pentru Iași au viziuni similare cu premierul Dacian Cioloș asupra guvernării României. Mașca a mai afirmat că principalii responsabili pentru distrugerea antreprenorilor români sunt vechile partide politice:
 
„Eu sunt un capitalist român care a refuzat contracte cu statul pe IT și care spune că nu corporațiile străine au distrus IMM-iștii români, ci mainstream-ul politic PSD-PNL-UDMR, care timp de 25 de ani ne-au făcut să nu avem piață acasă, să nu avem clienți acasă pentru proiectele noastre, iar în momentul acesta putem în sfârșit să spunem că alți oameni care au construit la viața lor ceva pot să reprezinte comunitățile și pot să facă legi mai bune în parlamentul României, ca noi, cei care n-am plecat încă din țară, să putem concura loial cu orice fel de corporație”, a declarat miercuri Dan Mașca, președintele POL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii