Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În această seară, la Constanța, sunt comemoraţi copiii plecați devreme dintre noi

ro

15 Oct, 2013 18:23 1292 Marime text
Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor este marcată marţi, 15 octombrie, ora 19.00, în parcarea spitalului privat ISIS, pe str. Mircea cel Bătrân nr. 102 (lângă Universitatea Maritimă Constanţa).

Evenimentul se desfăşoară anual în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene. Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locală din fiecare ţară) se aprind lumânări, în memoria copiilor plecaţi prea curând dintre noi. Timp de o oră lumânările sunt lăsate să ardă şi astfel, datorită diferenţei de fus orar, se crează un „Val de Lumină“ care face înconjurul globului şi durează 24 de ore.

În România, evenimentul s-a organizat pentru prima dată în 2010, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A şi a avut loc în Bucureşti, în faţa Ateneului Român şi în alte 12 oraşe din ţară şi 4 din străinătate. La Constanţa, evenimentul este organizat de către Organizaţia E.M.M.A în parteneriat cu Spitalul Privat ISIS. Constănţenii sunt invitaţi să aprindă lumânări în memoria copiilor care au plecat prea curând de printre noi. „Haideţi împreună să aprindem o lumânare în memoria tuturor Îngeraşilor din Cer!“, invită organizatorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii