Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imunizarea populaţiei a început. Dozele de vaccin antigripal au ajuns la Constanţa

ro

29 Nov, 2017 12:51 1795 Marime text
Noul director al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, Cristina Schipor, a anunţat, azi, în contextul şedinţei Colegiului Prefectural, că va trimite mesaje către medicii de familie şi mediatorii sanitari în caz de urgenţă.

La ora actuală, judeţul Constanţa dispune de 91.000 de doze de vaccinl antigripal.  Acestea fac parte din prima tranşă de vaccin antigripal, din totalul celor 155.000 de doze solicitate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ).

Între timp, specialiştii din cadrul DSPJ au început monitorizarea cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii, pneumonii şi gripă. Medicii de familie şi medicii din spitale vor raporta numărul persoanelor care se vor îmbolnăvi. Monitorizarea acestor afecţiuni va dura până în primăvară.

Ca în fiecare an, prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical. Campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii