Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația paturilor Covid destinate copiilor, la secțiile din județul Constanța. Grad de ocupare 90,24%!

ro

26 Jan, 2022 15:20 1824 Marime text
A început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani la Constanța.Sunt multe cazuri de infectare cu covid 19, în rândul copiilor, la nivelul județului Constanța. În mijlocul copiilor care au venit la vaccinare astăzi, 26 ianaurie, s-a aflat Cristina Schipor, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța. 
 

La nivelul țării s-a început vaccinarea copiiilor. Noi, la Centrul de Distribuție, la Spitalul Militar în farmacie aveam 12.000 de doze, doze care vor fi distribuite în toată regiunea. Pe Constanța stăm bine. Ne-am dori să avem mulți copiii, să putem să le facem vaccin.


Dozele nu ar fi o problemă. Copiii pot veni o dată prin programarea pe paltformă, dar vaccinare de poate face și la liber. Am observat o fetiță care era programată sâmbătă, dar și-a dorit să vină azi., a transmis Schipor.Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Constanța a mai precizat că se gândește la extinderea secțiilor pentru copii. Situația paturilor Covid destinate copiilor la Secțiile din județul Constanța este următoarea: 


La Spitalul Județean Constanța sunt 19 paturi, la Spitalul Municipal Medgidia sunt 20 de paturi, iar la Spitalul Orășenesc Hârșova sunt 2 paturi, informează DSP Constanța.


Numărul total de paturi este de 41. La ultima raportare, erau ocupate 37, un grad de ocupare 90,24%. 


 

Felicit toti părinții care au decis să-și vaccineze copiii. Ne vom gândi să extindem locurile pe secții pentru copii. Mai multe de 50% în spital, sunt copii.  


În momentul acesta toate lucurile sunt ocupate. Vrem să mai extindem la Spitalul Județean și la Spitalul Medgidia, unde sunt secțiile de copii. În funcție de nevoie, vom extinde încât să nu rămână nici un copil fără loc.


Copiii nu stau mai mult de 2-3 zile în spital. Ceea ce înseamnă că va fi un flux mare pe un pat. În ATI nu avem copii. Media de vârstă a copiilor internați este cam 15-16 ani. În spitalele constănțene , avem și copii din alte județe, la Medgidia. , a transmis Schipor. 
 
Sursa foto: Pexels 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii