Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HotNews.ro Presa germană critică unanim organizarea dezastruoasă a votului pentru românii din străinătate - "Votul cu periuţa de dinţi"

ro

16 Nov, 2014 14:31 1975 Marime text
Inca din zori, presa germana, austriaca si elvetiana au inceput sa relateze despre al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale 2014, remarcand haosul, dezorganizarea si modul in care cetatenii romani din diaspora sunt impiedicati de la vot. "Cu periuta de dinti la alegerea Presedintelui", titreaza Frankfurter Allgemeine Zeitung, remarcand ca "multi romani din strainatate au zgribulit inca de azi noapte, pentru a-si da votul".

Neue Züricher Zeitung online scrie ca si acum doua saptamani "nenumarati romani care traiesc in strainatate nu si-au putut exprima votul, pentru ca sectiile de vot puse la dispozitie n-au fost pregatite corespunzator". "Guvernul stie foarte bine ca majoritatea diasporei romane din tarile UE va vota pentru Iohannis, iar aceasta ar putea influenta rezultatul strans al alegerilor", continua NZZ.ch.

Portalul austriac Salzburg24.at considera ca "datorita situatiei din primul tur de la inceputul lunii noiembrie, cand mii de romani din diaspora n-au putut vota din cauza proastei organizari, la al doilea tur de scrutin exista temerea ca vor aparea probleme grave la exprimarea votului in strainatate. Si unii reprezentanti ai partidelor au anuntat ca se vor retrage din comisiile de vot din strainatate, ceea ce va ingreuna procesul de vot".

Citeşte continuarea pe hotnews.ro

Sursa text: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii