Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotnews.ro Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, anchetaţi de DNA pentru efectuarea unor plăţi ilegale de peste 5 milioane de lei

ro

19 Feb, 2015 16:13 1622 Marime text
 
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, ar fi efectuat plati ilegale de peste cinci milioane de lei din fonduri publice nerambursabile. Surse judiciare citate de Agerpres sustin ca banii ar fi fost transferati mai multor asociatii in 2012, de catre CJ Constanta.

Potrivit surselor citate, procurorii DNA il ancheteaza pe Nicusor Constantinescu pentru abuz in serviciu si conflict de interese. Acesta ar fi efectuat platile ilegale in 2012 cu ajutorul unui angajat al CJ Constanta, Cristian Zgabercea, actual producator general la TVR.

Zgabercea este cercetat pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare de bani, pentru ca ar fi transferat 900.000 lei Fundatiei Culturale Thalia, suma care provenea din savarsirea unei infractiuni comise alaturi de Nicusor Constantinescu.

De asemenea, presedintele CJ Constanta ar fi decontat in acelasi an o cota de 23% si nu 18%, cum este legal, din valoarea impaduririlor si a lucrarilor de pepiniere efecutare de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Contanta. Suma totala s-a ridicat la 1.054.405,98 lei.

Presedintele CJ Constanta ar mai fi decontat an o cota de 2,5% din valoarea unor lucrari de santier, pentru care nu exista documente justificative, platind nelegal 498.942,82 lei. 

Mai mult, Constantinescu este cercetat pentru conflict de interese, dupa ce ar fi finantat servicii de publicitate pentru doua societati comerciale, una dintre ele avandu-l asociat pe Gabriel Sorin Strutinsky, cu care intretinea relatii comerciale. Potrivit surselor citate de Agerpres, acesta ar fi incheiat sase contracte in urma carora a platit peste zece milioane de lei din fonduri publice.

Sursa text: hotnews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii