Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grecia a fost avertizată de SUA să nu autorizeze zborul pe spațiul aerian al unor avioane rusești

ro

07 Sep, 2015 22:07 1042 Marime text
 
SUA au cerut Greciei să nu autorizeze trecerea unor avioane rusești care efectuează livrări în Siria prin spațiul său aerian, a declarat astăzi o sursă a ministerului grec al afacerilor externe, subliniind că țara sa examinează în prezent această cerere, relatează AFP, citată de agerpres.ro.
 
 
„Am primit cererea sâmbătă și o examinăm”, a declarat un responsabil al diplomației elene sub rezerva anonimatului.
 
Este vorba despre solicitarea făcută de Rusia Greciei, în vederea autorizării trecerii a două avioane între 1 și 24 septembrie, a adăugat sursa citată.
 
Sâmbătă, secretarul de stat american John Kerry l-a contactat pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov pentru a exprima preocuparea SUA în legătură cu un eventual angajament militar al Moscovei în Siria.
 
De asemenea, ministrul rus Serghei Lavrov a menționat în cursul convorbirii că „partea rusă nu a ascuns niciodată faptul că a livrat echipamente militare autorităților siriene pentru a lupta împotriva terorismului”.
 
În același timp, un senator rus, citat de agenția de presă rusă RIA Novosti, a declarat că dacă Atena își închide spațiul aerian pentru avioanele rusești, Moscova ar căuta alte rute.
 
„Este vorba de un demers stupid și dacă Atena susține aceasta, ar fi un gest neprietenos față de Rusia”, a declarat senatorul Vladimir Djabarov, menționând că Rusia s-ar putea orienta spre țări ca Iranul sau Turcia.



Sursa foto: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii