Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Focarul de toxiinfecţe alimentară de la Resortul Mera, închis DSP Constanţa – „Personalul din blocul alimentar avea stafilococ“

ro

05 Aug, 2016 15:43 3116 Marime text
Direcţia de Sănătate Publică Judeţeana Constanţa a anunţat că focarul de toxiinfecţe alimentară care a evoluat în staţiunea Venus SC Atlas Ampliance Solutions SRL – Resort MERA şi care a afectat un numar de 19 persoane cu vârste cuprinse între 2- 49 ani, a fost declarat închis in data de 03.08.2016.
 
În cadrul investigaţiei epidemiologice declanşate de către personalul DSPJ Constanţa, Serviciul de Control în Sănătate Publică şi Departamentul de Supraveghere s-au constatat urmatoarele aspecte:

Debutul focarului a fost brusc cu simptomatologie digestivă vărăaturi, greaţă, dureri abdominale, scaune diareice apoase;
19 persoane au solicitat şi beneficiat de asistenţă medicală la furnizorii de servicii medicale (cabinetul medical înfiintat în cadrul unitatii, Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta substaţia Mangalia şi Compartiment primiri urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Mangalia); 

Nu au fost cazuri cu internare continua, doar 3 cazuri spitalizare de zi la Compartiment primiri urgente Spitalul Municipal Mangalia unde au primit tratament simptomatic, evolutie favorabilă. Niciunul dintre bolnavi nu s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.
 
În conlcuzie, DSP Constanţa a precizat că focarul de toxiinfectţe alimentară, cu 19 cazuri (din care 3 prezentati la spital cu internare de o zi), cu forme medii şi uşoare de boală, fără germeni izolaţi în coproculturi, posibil determinat de toxina Staphylococcului aureus hemolitic; Cale de transmitere - digestivă.

Sursa posibila de contaminare - purtatori asimptomatici , faringieni/nasali, de staphylococcus aureus in randul personalului din blocul alimentar.  Purtatorii au fost scoşi din blocul alimentar în vederea tratamentului de sterilizare şi vor fi reprimiti la locul de muncă doar dupa controlul bacteriologic negativ.
 
Factori favorizanţi - nerespectarea măsurilor de igienă individuală şi la locul de muncă de către personalul din blocul alimentar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii