Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul de Muzică Uşoară „Dan Spătaru” s-a încheiat duminică Italianul Amato Scarpellino, desemnat marele câştigător

ro

06 Oct, 2014 15:17 2798 Marime text
Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Dan Spătaru” s-a încheiat duminică. Anul acesta, juriul a decis ca trofeul Dan Spătaru, în valoare de 6.000 lei, să fie acordat concurentului italian Amato Scarpellino, care a interpretat melodiile „Ştrengarul” şi „Un amore cosi grande”, transmit reprezentanţii Primăriei municipiului Medgidia.
Premiul I, constând în 4.000 lei, a fost decernat tinerei rusoaice Olga Novikova, cu melodiile „Noapte bună, Bucureşti” şi „Cuckoo”. Premiul al doilea, în valoare de 3.000 de lei, a plecat spre Italia, prin Thomas Grazioso, care a încântat publicul cu şlagărul „Nicio lacrimă” şi melodia în limba italiană „Cambiare”. Locul trei i-a revenit concurentului din Bulgaria, Nicky Manolov, care a interpretat melodia „Po Dobre” şi piesa „Nu m-am gândit la despărțire”.
De asemenea, şi anul acesta au fost oferite şi alte premii. Astfel, Mirela Fugaru a înmânat premiul Cornel Fugaru lui Johnny Bădulescu, premiul cetăţeanului de onoare Elena Frâncu a ajuns la concurenta din Republica Moldova, Valeria Paşa, iar premiul A.C.C.S.R. România i-a fost înmânat Adrianei Gavrilă din Călăraşi. Premiul Actualitatea muzicală i-a fost decernat concurentei din Medgidia, Elena Zlatov.
Câştigătorul trofeului, Amato Scarpellino, a adunat cele mai multe voturi din partea publicului spectator, revenindu-i şi premiul publicului. Tot italianului, doamna Corina Martin i-a înmânat premiul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, constând într-un sejur, în vara anului 2015, la un hotel de patru stele din Mamaia, premiu ce a fost înmânat şi unui concurent român, Sebastian Tudor, care a fost recompensat şi cu premiul organizatorilor, pe care i-a impresionat cu melodia „Septembrie, luni”. Un alt premiu special a fost înmânat de Casa de Modă Licor concurentei constănţene Andreea Iulia Constandin.
În cadrul festivalului, pe lângă melodiile interpretate de concurenți, publicul a avut ocazia să asculte recitaluri de excepţie, susţinute de Monica Anghel, Bere Gratis, Xonia, Pepe, Aurelian Temişan şi BZN.
 
Sursa foto: Facebook (Amato Scarpellino)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii