Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment inedit la malul mării Muzeul de Artă Populară găzduieşte expoziţia „Costumul tradiţional coreean”

ro

28 Oct, 2014 12:02 3216 Marime text
În perioada 26 octombrie - 30 noiembrie, constănţenii vor avea parte de un eveniment inedit - expoziţia temporară „Costumul tradiţional coreean”. Desfăşurat la Muzeul de Artă Populară Constanţa, evenimentul are ca scopuri promovarea şi înţelegerea culturii coreene, prin prezentarea costumului de curte din perioada Dinastiei Joseon, secolele XIV – XIX.
 
Designer-ul coreean Na Young-Im, care a participat la numeroase expoziţii internaţionale, a realizat reproduceri ale costumului femeiesc, bărbătesc şi de copil pentru diferite ceremonialuri, îmbinând croiul şi tehnica tradiţională a cusăturii cu materialele moderne. Costumele de femeie, mai ales Ja-go-ri şi Chi ma, sunt clasificate în funcţie de secol - de la începutul şi până la sfârşitul dinastiei Joseon.
 
În cadrul evenimentului, sunt prezentate bluze purtate de femei de rang înalt, fuste ceremoniale, chimonouri, jachete matlasate sau cu bordură de blană purtate peste costumele tradiţionale. Este expusă şi o rochie de mireasă, complet accesorizată, şi o uniformă oficială purtată de bărbaţii cu rang înalt de la curte. De asemenea, se regăsesc pălării şi căciuli cu podoabe şi accesorii ceremoniale.


 
Sursa foto: www.muzeuetnocta.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii