Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Euro a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii nouă ani faţă de dolar

ro

05 Jan, 2015 17:14 1541 Marime text
Euro a coborât luni la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape nouă ani faţă de dolar, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Banca Centrală Europeană (BCE) va începe în curând achiziţia de obligaţiuni guvernamentale, relatează Bloomberg.
Euro s-a depreciat cu 0,5%, la 1,1945 de dolari, la 6:58 în Londra, după ce a coborât la 1,1864 dolari pe unitate, marcând cel mai jos nivel din martie 2006 până în prezent.

"Motivele pentru a vinde euro au fost destul de clare în acest sfârşit de săptămână: Draghi este cu un pas mai aproape de adoptarea măsurilor de relaxare cantitativă, iar situaţia politică din Grecia este din ce în ce mai îngrijorătoare", a afirmat Sean Callow, analist la Westpac Banking.

Moneda europeană a scăzut cu până la 1,2% luni, după ce preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat săptămâna trecută că achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale se află printre intrumentele care ar putea fi utilizate de instituţie pentru a-şi îndeplini mandatul de menţinere a stabilităţii preţurilor.
Sursa: Mediafax
Sursa foto: theguardian.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii