Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii constănţeni i-au trimis o scrisoare lui Mazăre. Vezi ce-i cer edilului

ro

16 Jun, 2013 13:33 1970 Marime text
Consiliul Județean al Elevilor Constanța a transmis vineri o solicitare către Primăria Municipiului Constanța și către Consiliul Local al Municipiului Constanța cu privire la acordarea reducerii de 50% pentru elevi la transportul local în comun.

Reprezentanții elevilor solicită autorităților locale respectarea prevederilor din Legea Educației Naționale și aprobarea în cadrul ședinței Consiliului Local de luni, a unui amendament care să specifice clar ca elevii să beneficieze de reducere de 50% la RATC.

“Legea educației național este în vigoare din anul 2011 iar elevii din Constanța încă nu beneficiază de transport în comun subvenționat. Prețul unui abonament în municipiul Constanța este mult mai mare decât în alte municipii, de exemplu cel din București, 25 de lei, de aceea este foarte important ca legea să fie respectată și elevii să beneficieze de reducere. Din cauza costului prea mare, mulți elevi circulă fraudulos. Suntem convinși că odată cu acordarea reducerii, regia va avea un venit suplimentar din partea elevilor. Sper ca consilierii locali să înțeleagă că legea trebuie respectată și elevii au niște drepturi care trebuie asigurate.” a declarat președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța, Alexandru Bajdechi.


Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este structura reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, formată din 153 membri, fiecare îndeplinind rolul de reprezentant al elevilor la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa. Este o structură a Consiliului Naţional al Elevilor, constituit în baza ordinului de ministru nr. 4247/21.06.2010 şi are rol de partener, alături de Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa în cadrul procesului de învăţământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii