Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSP Galați a activat sistemul de alertă rapidă după ce mai mulți copii au ajuns la spital

ro

05 Mar, 2016 12:39 1930 Marime text
 
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a activat, astăzi, sistemul de alertă rapidă. Asta după ce a identificat modificări organoleptice în laptele distribuit mai multor elevi de gimnaziu, dintr-o școală din comuna Pechea, care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.
 
Reprezentantul DSP Galați, Valentin Boldea, spune această activare a sistemului de alertă rapidă SRAF presupune schimbul urgent de informații între structurile angrenate în soluționarea unor situații de criză, cum este cea de la Pechea.
 
„Din sistemul SRAF fac parte reprezentanți din DSP, Direcția Sanitar Veterinară, Inspectoratul pentru protecția consumatorului, Poliție, și alte structuri cu rol în rezolvarea unor situații de criză. SRAF este o cale de comunicare rapidă prin care aceste instituții, care fac anchete, pot comunica repede rezultatele. De fapt, se analizează rapid cauzele și se stabilesc măsurile care se impun”, a spus reprezentantul DSP Galați, Valentin Boldea, potrivit agerpres.ro.
 
De asemenea, DSP Galați a luat hotărârea de a retrage de la consum tot lotul de lapte care a condus la îmbolnăvirea copiilor.
Vă reamintim că mai mulți elevi de la Şcoala Nr.3 din comuna Pechea, judeţul Galaţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Este vorba despre un număr de 19 copii care sau simțit rău după ce au consumat laptele primit de la unitatea de învățământ.
 
Citește și: 19 copii din Galaţi au ajuns la spital după ce au băut laptele primit la şcoală
În acest moment 17 elevi de la Școala nr.3 din Pechea, cu vârste între 11 și 14 ani, se află internați la Spitalul de Copii din Galați, cu toxiinfecție alimentară .
 
„Cutiile cu lapte abia fuseseră aduse în școală, se află în termenul de garanție-expiră în august 2016—și au fost depozitate corespunzător în școală”, a declarat inspectorul școlar general Mioara Enache, notează agerpres.ro.
 
Laptele distribuit la școală este îmbuteliat la Brașov și distribuit elevilor din Galați de o firmă locală.
 

Sursa foto: presagalatibraila.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii