Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:23 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directorul ​DSP Constanța, precizări importante legate de verificările desfășurate la Spitalul Județean Galați

ro

24 Jul, 2020 16:35 840 Marime text
  • „Nu puteam văduvi Constanța de oamenii pe care îi are“, a declarat directorul Cristina Mihaela Schipor.

În contextul afirmațiilor făcute de reprezentanții Spitalului Județean Galați și cei ai Consiliului Județean Galați cu privire la controlul efectuat la spital de către Ministerul Sănătății, dar și de către Direcția de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Mihaela Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut următoarele precizări, pentru ZIUA de Constanța:

„Nu cunosc aspecte legate de controlul derulat de comisia venită la Galați, de la București. Dar pot să vă spun că eu, în calitate de coordonator al Regiunii Sud-Est, am constatat că este un număr mare de cadre medicale infectate la Galați (aproximativ 80 de cadre, la momentul respectiv) și am decis să trimit o comisie formată din doi medici și doi asistenți, pentru a vedea care este situația“.

„La fața locului, s-a constatat că epidemiologul DSP din Galați avea contract și cu alte unități spitalicești, mai exact patru alte unități spitalicești, astfel că nu avea timp să facă treaba pentru care este plătit de către stat. Vă dați seama, noi nu puteam să rămânem să facem treaba lui, în condițiile în care spitalul din Galați are un om plătit special pentru aceasta. Și nici nu puteam să las Constanța fără oameni, când și aici este atât de multă nevoie de ei. Noi ne-am rupt din oamenii noștri pentru a vedea care este situația acolo, la plecare le-am lăsat recomandări, dar nu puteam văduvi Constanța de oamenii pe care îi are“, a mai explicat directorul DSP Constanța.

Totodată, directorul DSP Constanța spune că s-au dat și amenzi, pentru că nu se poate ca un cadru medical să nu poarte masca atunci când vede pacienții.

„Doamna manager a spitalului este supărată degeaba, noi nu puteam sta să facem treaba unui om angajat special pentru asta, în condițiile în care este atât de mare nevoie de specialiști și în Constanța“, a conchis Cristina Schipor.

Ca un ultim aspect, deși în conferința de presă susținută de reprezentanții CJG și cei ai Spitalului Județean Galați se face referire la faptul că cei din comisia venită de la București ar fi fumat în birou, directorul DSP Constanța a precizat că verificările de la București au avut loc după cele de la Constanța, iar medicii și asistentele constănțeni ce au fost la Galați nu fumează.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă susținute de reprezentanții Spitalului Județean Galați și cei ai Consiliului Județean Galați aceștia au făcut o serie de afirmații cu privire la controalele efectuate la spital de către Corpul de Control al Ministerului Sănătății, dar și de către Direcția de Sănătate Publică din Constanța.

Printre altele, aceștia au precizat că persoanele venite în control de la Constanța s-au grăbit să plece înapoi.

Ti-a placut articolul?

Comentarii