Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea şi Grindeanu participă la ceremonia de inaugurare a lui Trump

ro

16 Jan, 2017 16:27 1544 Marime text
Administrația republicană a lui Donald Trump i-a invitat pe Liviu Dragnea, președinte PSD, și Sorin Grindeanu, premierul României, la ceremonia de inaugurare din 20 ianuarie.

Cele două personalități din România vor merge în SUA pentru instalarea oficială a președintelui american. Aceștia vor avea o întâlnire cu generalul Thomas Flynn care va fi numit consilier pentru securitatea națională al SUA. Flynn a fost șeful Defense Intelligence Agency. Pe lângă participarea la ceremonie, vor avea o scurtă întrevedere cu vicepreședintele Pence. Invitarea celor două personalități din România este un semnal clar că SUA respectă votul dat de români în 11 decembrie. 

Potrivit dcnews.ro, SUA doresc începerea unei noi etape în parteneriatul strategic cu România. În zilele următoare sunt așteptate alte semnale din partea noii administrații republicane de la Washington față de țara noastră. Invitarea lui Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea se dorește a fi doar un prim semnal în sensul în care esențiale pentru SUA rămân valorile fundamentale, așa cum sunt respectarea democrației și a drepturilor omului, independența adevărată a justiției, prosperitatea și stabilitatea României ca partener strategic al SUA în Estul Europei.

Vizita nu are legătură cu Ambasada României la Washington, scrie dcnews.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii