Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dopaj în kaiac-canoe!? Toți componenții lotului național al României, depistați pozitiv!

ro

27 May, 2016 23:27 1675 Marime text
Toți componenții lotului național de kaiac-canoe al României au fost depistați pozitiv la meldonium! În cadrul lotului național intră componenții celor patru bărci calificate la Jocurile de la Rio de Janeiro.
 
Leonid Carp (caiac simplu și caiac dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă sunt sportivii care au fost depistați pozitiv când au fost controlați anti-doping. Cu toții obținuseră calificări la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut, după acest moment, a anunțat tvr.ro.
 
Această veste vine după ce sportivul Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu, a fost depistat pozitiv la hormoni de creștere cu prilejul unui control antidoping inopinat efectuat în 6 aprilie de ANAD.
 
Nu doar cei opt calificați la jocurile de la Rio ar fi luat meldonium, ci toți componenții loturilor feminine și masculine de seniori. Acesta este cel mai mare scandal de dopaj care a lovit vreodată sportul românesc!
 

Ioan Dobrescu, secretar general COSR, a declarat, pentru digi24.ro: "În afara celor doi prinși anterior, mai sunt alți șapte sportivi calificați la Rio din lotul de kaiac-canoe care au fost depistați pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport și o veste dezarmantă. Vom demara o anchetă, pentru că noi credem că sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizează acest medicament".

 
De asemenea, site-ul stiriletvr.ro anunță că și atleta Daniela Stanciu a fost depistată pozitiv la meldonium.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii